این روز ها هیچ کدام از ما کاربران دنیای تکنولوژی حقیقتا در مورد نحوه ی نگهداری از باطری های گوشی همراه و یا تبلت ها و نوت بوک های موجود دربازار، اطلاعات کاملی نداریم و با توجه به توصیه هایی که شاید از گذشته به ما منتقل شده،همان ها را نیز امروز رعایت می کنیم. نقل قول هایی که حال شاید خرافه هایی بیش نباشد.چرا که باطری های گوشی های همراه تا چند سال پیش از نیکل بوده و باطری های این روزهای موجود در بازار یون-لیتیومی است.
موضوع چیست؟
در تلفنهای همراه و گجتهای نسل گذشته از باتریهای نیکل استفاده میشد که نسبت به نحوه ی استفاده بسیار حساس بودند، موضوعی که خوشبختانه در باتریهای یون-لیتومی به چشم نمیخورد. البته کارکرد ناصحیح از این باتریها نیز میتواند به کاهش عمر مفید آنها منتج شود؛ اما اغلب باتریهای لیتومی میتوانند بدون مشکل چند سالی برای مان کار کنند. اگر مایلید تا عمر این بخش کلیدی از دستگاه خود را افزایش دهید با ما همراه باشید.
باتری را کاملاً خالی نکنید!
برخلاف باور عمومی، به جای آنکه همیشه باتری لیتومی خود را کاملاً خالی کنید، بهتر است قدری که انرژی ذخیره شده آن کاهش یافت، کمی آن را شارژ و دوباره استفاده نمایید. در حالت ایده آل تخلیه باتری تا 50 درصد برای سلامت این قطعه بهتر از تخلیههای بسیار کم یا بسیار زیاد است. پس از این به بعد اگر امکانش برایتان وجود داشت نگذارید شارژ باتری گجت شما تا انتها مصرف شود و در عوض وقتی میزان شارژ باتری گجت شما به حدود ۵۰ درصد رسید آن را به برق متصل نموده و شارژ نمایید.
باتری را کاملاً شارژ نکنید!
علی رغم اینکه بسیاری از کاربران در زمان شارژ، باتری لیتیومی خود را صد درصد شارژ میکنند،باید بدانید که نیازی به این کار نیست. بهتر است به قانون 40 تا 80 درصدی بسنده کنید و همیشه در همین محدوده باتری را شارژ یا مصرف کنید. چرا که چنین رویکردی میتواند به افزایش طول عمر باتری گجت شما بیانجامد. اگر احیاناً باتری را تا 100 درصد شارژ کردید، بهتر است سریعاً دوشاخه را از پریز جدا کنید. کاری که اغلب ما انجام نمیدهیم و شب تا صبح باتری بی نوا را به شارژر یا برق شهری متصل میکنیم. ابزارهایی همچون Belkin که در تصویر مشاهده میکنید نیز وجود دارند که بصورت خودکار زمانی که گجت شما بطور کامل شارژ شد، جریال الکتریسته ورودی به شارژر را قطع میکنند. البته ما مطمئن نیستیم که این ابزار در بازار کشور نیز وجود داشته باشد اگر شما نمونه مشابهی را میشناسید در بخش نظرات به دیگران معرفی کنید.
یکبار در ماه باتری را کاملاً تخلیه کنید
شاید عجیب به نظر برسد، اما علی رغم اینکه نباید همیشه باتریهای لیتیومی را صد درصد خالی کرد، لازم است تا ماهی یک بار باتری خود را کاملاً خالی کنید. جالب است بدانید باتریهای جدید هوشمند بوده و قادرند تا زمان اتمام شارژ خود را به دستگاه اعلام کنند. اما دقت این اندازه گیری زمانی، پس از بارها شارژ نصفه و نیمه با اشتباه همراه میشود و آنگاه است که می بایست اجازه دهیم باتری کاملاً از انرژی تخلیه شود تا دوباره دقت اندازه گیری سابق باز گردد.
باتری را خنک نگه دارید!
اغلب ما از این موضوع اطلاع درستی نداریم که دمای بالا می تواند به سلامت باتری لطمه بزند. دقیقاً مانند پردازنده ها که دمای زیاد آنها را اذیت کرده و از عمر مفیدشان میکاهند، باتریها نیز به این شرایط حساس هستند. اگر بار دیگر به جدول ضمیمه دوم نگاهی بیاندازید، درخواهید یافت باتری که در گرما نگهداری می شود، به مراتب زودتر از باتری که در خنکا است از بین می رود.
وسواسی نشوید و سخت نگیرید
باوجود تمام این توصیه ها اگر در شرایطی قرارگرفتید که مجبور به نقص موارد فوق شدید، مثلاً باتری کاملا تخلیه شد یا اینکه پیش از مسافرت و عدم دسترسی به برق باتری را کاملاً شارژ کردید، نگرانی به دل راه ندهید و وسواسی نشوید. در ذهن داشته باشید که این باتری چند سالی به شما خدمت خواهد کرد و بعد از سپری شدن عمر مفید به هر حال از کار می افتد. تمام راهکارهای بالا می تواند در دراز مدت بر این عمر مفید بیافزاید. خوب است با توجه به نیازتان از باتری کار بکشید و تنها در صورتی که می توانید بدون دردسر موارد بالا را رعایت کنید، این کار را حتما انجام دهید، اما خود را به زحمت نیاندازید که دنیا محل گذر است و همه بالاخره روزی رفتنی هستیم!
توصیه های فوق برای نگهداری صحیح از باتری های لیتیومی است که این روزها بر روی اکثر گوشی های همراه و تبلت های موجود در بازار قرار دارد. برای اطلاع از نوع باتری موبایل و یا تبلت خود می توانید اطلاعات مربوط را بر روی بدنه باتری جستجو کنید.
منبع:www.yjc.ir
-
دانلود Adobe Photoshop
v18.1.1.252 -
دانلود Windows 8.1
June 2017 96/4/2 -
دانلود IDM
6.28 Build 17 96/5/15 -
دانلود Telegram
1.1.19 -
دانلود Google Chorme
60.0.3112
-
دانلود جدیدترین نسخه فلش تول 0.9.24.1
۲۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۶ -
نسخه 2017 بازی ابر ها و گوسفند ها !
۲۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۲:۱۴ -
نکاتی مهم برای دارندگان آخرین وارٍث تاج و تخت سونی اریکسون!
۲۴ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۸ -
مطلب مهم
۱۸ فروردین ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۳۲ -
مفید ترین سایت های ایرانی !
۲۲ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۴۱
هدف از گذاشتن برنامه ها در این سایت معرفی برنامه های جدید نیست. هدف گلچین کردن و معرفی یک سری برنامه است که مکمل گوشی XPERIA Arc S می باشد و شما با کمک آن برنامه ها بهترین کارایی را از گوشی خود پیدا میکنید
نظرات
ارسال نظر